Thursday, July 17, 2008

Finding Angels

salam

kalau mengikut dari batch 1991 - 1995
dh hampir 13 thn smsp ditinggalkan
serasa rindu pula
untuk melihat blok2 bangunan itu
yg menjadi dasar pembangunan ilmu
bagi anak2 setempat

kalau dulu
berpagian aku
mengejar bas ( geng bas sekolah ehehe.. )
utk ke sekolah
makluman..rumahku di kuala kurau
smsp di parit buntar
jarak yg jauh memaksa aku bangun seawal 5.30
untuk bersiap ke sekolah

angels - aku umpamakan buat semua guru2 di smsp
khasnya untuk guru2 yg pernah mengajar aku
dan batch 1991 - 1995
tanpa guru guru ini
ntah ke manalah agaknya hala tuju kami

maka finding angels
aku di sini ingin mencari guru2 yg aku rindu
ada juga yang aku sudah lupa nama nya
pertama - tama aku bermula..
aku ingin mencari Mr Chong Nee Kim
guru bahasa inggeris ku
yg begitu tekun memberi inspirasi
buat aku dan teman teman

most of other teachers aku xigt nama
only few names yg still remember
cikgu rokiah, cikgu zul, cikgu noriza
cikgu ibrahim,....bzzttt...dont remember..

hopefully there will b a gathering
from batch 1991 - 1995 with all the finding angels
a.k.a the teachers lar...


6 comments:

masni qisrine said...

ye ye or ja
yg omputeh 2 org nih
aku xlayan arr..

suealeen said...

masni,
mr chong nee kim tu pun aku nak cari... masa kat itm dia selalu bagi surat kat aku, sampai yang last sekali tu dia tulis... i won't write to you for a long time... i'm not sure till when..

tu kat tepi tu hang perasan tak aku tulis nana - tu anak cikgu s rohana tu.. dia buat a-level kat sedaya la ni... kat dalam friendster dia ada gambar sekolah. betapa rindunya aku....

suealeen said...

dah tua kan kita ni..
lama dah tak pi sekolah..
pakdin tak mao jawab email aku...
1st time je dia jawab sbb dia tak kenal aku masa tu..

masni qisrine said...

ko ada tak no ctc dia?
call la dia
aku rasa dia bkn xmo balas
mybe dia bz ya amats kot
officer lah katakan..

Fund Consultant said...

Salam, sambil-sambil berjhalan2 dalam online ni masuk dalam blog u, seronok yer bila masih dapat contact kengkawan lama dari sekolah dulu...saya pun tgh berusaha menjejak kengkawan masa sekolah dulu.....sambil tu nak jemput sertai contest saya di http://perundingamanahsaham.blogspot.com

tq

蔥爆牛肉Frank said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社